5 knep för att städa bort djurhår

Om du har husdjur i hemmet, så vet du hur svårt det kan vara att få bort hår som fäller från deras päls. Vi ger dig 5 tips!Det är så mysigt med husdjur. Sällskapet, lekarna, goset… Men! Soffor och andra möbler blir täckta av hår. Alla djurägare älskar sina djur så dom brukar kunna stå ut med detta. Men om det kommer allergiker på besök kan det dock bli väldigt jobbigt. Därför rekommenderar vi att du testar några av dessa väldigt smarta knep från Clean My Space!

Här kommer dom 5 bästa testade knepen vi har plockat ut åt er:

1. Bakpulver

Det kanske låter konstigt att behöva strö ett jämnt lager bakpulver över sin matta, men det fungerar faktiskt. Strö det på innan du dammsuger och låt ligga i 20 minuter. Det kommer hjälpa till att lossa djurhåret.

2. Gummihandskar

Gummi har fantastiska egenskaper. Eftersom det är lite klibbigt utan att vara kladdigt så är det utmärkt att sätta på sig gummihandskar för att får bort djurhår ifrån trånga utrymmen, sen drar du bara med fingrarna längs hörn, lister och andra svåråtkomliga områden så fastnar håret i gummit.

3. Torktumlaren

Pröva att sätta kläderna i torktumlaren i 10 minuter utan värme innan du tvättar för att få bort så mycket hår som möjligt. Men kom ihåg att göra rent filtret sen (!!!) så att inga allergiker i huset råkar illa ut om du gör det i tvättstugan

4. Skumtvättlapp

Fleece-kläder är väldigt svåra att få bort djurhår från. Men inte om du stoppar in två skumtvättlappar i tvättmaskinen när du tvättar (finns bland annat att köpa på Apoteket). Skumtvättlapparna kommer dra till sig håret. För att vara extra noga kan du även kasta in en ny skumtvättlapp med kläderna i 10-20 minuter i torktumlaren.

5. Skrapan: otippat men briljant!

Bästa tipset för att rengöra soffan! Använd en sådan skrapa som du har i badrummet, det fungerar helt galet bra. Dessutom är det ett billigt och miljövänligt alternativ, jämfört med att att införskaffa klädrullar.

Men det Bästa Tipset är…

Anlita ett företag för storstädning.
 När företaget går igenom alla hörn hos dig med sin expertis, så kan du vara säker på att allt djurhår kommer vara borta. Inget av dessa tips är permanenta lösningar, så klart. Men lite hår kan man väl leva med, i utbyte mot husdjurens älskvärda sällskap?

Photo by Erik-Jan Leusink on Unsplash

Robert Sundenius
robert@servicecompare.se

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.