Vad kostar hemstädning?

Att få hjälp med hemstädningen kan verkligen underlätta vardagen, men vad kostar det egentligen? Innan man bestämmer sig för om hemstädning är något man vill prova, kan det vara skönt att ha en ungefärlig uppfattning av kostnaden och vad som är avgörande för priset.

Här har vi gett några exempel på vad en hemstädning kan kosta, vad som avgör priset och vad som är viktigt att tänka på i relation till prissättningen. På så vis kan du förhoppningsvis få en bättre bild av vad hjälp med hemstädning skulle innebära för din ekonomi.

Vad avgör priset för hemstädning?

Grundläggande för priset på en hemstädning är givetvis hur ofta du vill ha städat och i vilken omfattning. Men det finns även en del andra faktorer som kan vara avgörande. Nedan har vi listat det som brukar tas med i beräkningen för vad en hemstädning kostar:

  • Antal kvadratmeter för ytan som ska städas
  • Omfattningen på städningen. Till exempel om du vill att det även ska ingå fönsterputsning eller strykning av kläder i städningen
  • Hur ofta du vill ha städhjälp och hur länge? Är det ett engångstillfälle eller vill du ha mer regelbunden hjälp; en gång i veckan, varannan vecka, eller en gång i månaden? under 3 månader eller 6 månader eller ett år
  • Om städmaterial ska ingå i priset eller om du ordnar med det på egen hand
  • Var du bor. En del städfirmor tar med detta som faktor, där det ofta är billigare ju mer centralt du bor

Kom ihåg att hemstädning ger rätt till rut-avdrag. Det innebär att du kan få upp till 25000 kronor i avdrag på arbetskostnaden per person och år.

Faktiskt pris för hemstädning

För att ge en tydligare bild av vad en hemstädning kan komma att kosta finns här nedan ett exempel. Vi utgår från en lägenhet i Stockholm som är ungefär 70 kvadratmeter, där behovet är en vanlig grundläggande städning utan tillägg och varje städtillfälle tar ca 3-4 timmar:

  • Städning varje vecka: 2 000 – 3 500 kr per månad efter skattereduktion
  • Städning varannan vecka: 1 500 – 2 200 kr per månad efter skattereduktion
  • Städning en gång per månad: 700 kr – 1 100 kr per månad efter skattereduktion

Samuel Sohrabi
info@servicecompare.se

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.